Kurulduğu günden bu yana kaliteyi “olmazsa olmaz” ilke edinen Şener, son dönemde gösterdiği hızlı büyümesini de buna bağlıyor. 1993 yılında başlayan üretim sürecini geliştirerek günümüze kadar gelen Şener, ilk yıllarda sadece pekmez üretirken bugün reçelden helvaya, lokumdan kakaolu fındık kreması ve tahine kadar çok sayıda tatlı çeşidi üretiyor.
Kuruluşunun ilk yıllarında sadece Konya ve Bursa’da faaliyet gösteren bir firma hüviyetinde iken günümüzde gerek bölge müdürlükleri gerekse Türkiye genelinde birçok bayisi ile kurumsal bir marka haline gelmeyi başaran Şener, 2010 yılının ikinci yarısından itibaren tüm üretimini Bursa’da yapıyor. Yenilenen yapısı, yeni üretim merkezi ve artan kalite anlayışıyla Bursa’dan ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirten Şener Helva Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sayılgan, üretimin Bursa’ya taşınmasını takiben yüzde 75 büyüdüklerini söyledi. Burhan Sayılgan, firmanın kalite anlayışı ve hedefleriyle ilgili, “Şener Helva’nın geçmişteki 38 yıllık deneyiminin sonucunda kalite ilkesinden ve hedefinden şaşmamasının bedelini son iki yılda hızlı büyüme göstererek ülke ekonomisine ivme kazandırmıştır. Bursa’nın değerli üretici işadamlarının birlikteliği olmasa da aynı zamanda sektördeki olumsuzluklara rağmen yeni ürün çalışmaları, AR-GE ve Üretimde İnovasyonlarla geçtiğimiz bir yılı yüzde 75 büyüme ile gerçekleştirdik. BTSO’nun yapmış olduğu Ür-Ge çalışmalarındaki alım heyetleriyle ihracatımız yüzde 30 civarında artmıştır. Markamız çeşitli ve benzer markalarla taklit edilmeye başlandı, bu önceden de birkaç kez denendi ancak halkımız doğru üretimi ve kaliteyi sofrasında tatmak istiyor.” dedi.
ŞENER’DEN SÜRPRİZ ÜRÜNLER GELECEK
Yeni sezona dair Ar-Ge biriminde faaliyetlerin sürdüğünü ifade eden Burhan Sayılgan, şunları söyledi: “Reklamlarla tabi ki halkımıza yeni ürünler ve markalar tanıtabilinir ancak doğru üretim ve kalite çok önemlidir. Bu önemi de halkımız kaliteyi sofralarında tattıkları zaman biliyorlar ve not veriyorlar. Yeni dönemin dünya ekonomisine endeksleştirmek istemiyorum çünkü geçmişte sıkıntıların teğet geçtiğine kalitesi ve hizmetiyle hata yapmayanlar sürekli ulaşabilir kalite ve fiyat politikasıyla başarı sağlayabilirler. Sanayi kimliği olan rakipleri iyimser bir gözle takip ederek daha kaliteli, başarılı üretim ve hizmeti sürdürmemiz gerekmektedir. Yeni sezonda sürpriz ürünlerle piyasada olacağız.”
“KALİTE VE HİZMET İTİCİ GÜÇ OLMUŞTUR”
Bursa’nın teşvik torbasından beklenen desteği alamadığını belirten Sayılgan Pazar planlamasına dair şöyle konuştu: “Dünya’nın Gıda konusundaki belirsizliklerinin, AR- GE ve İnovasyonlarının yeni teşvik yasasında Bursa için bir talihsizlik olarak görüyorum. Teşvik Torbasından Bursa’ya maalesef çok zayıf bir destek çıktı. Oysaki sanayicinin beklentileri farklıydı. Buna rağmen siyasi kriz oluşmazsa çok önemli bir darboğaz olmazsa büyüme trendini yeni ürün ve yeni pazar ile genişleyeceğine inancındayız. Yeni pazar hedefimiz Orta doğu ve Balkanlar’dır. Bilinmesi gereken şudur ki hangi sektör olursa olsun kaliteden taviz verilmemeli. Halkın şunu da bilmesinde fayda vardır, kalite ucuzdur, pahalı işçi ucuzdur, pahalı ürün ucuzdur. Kalite ve hizmet her zaman ülkenin itici gücü olmuştur. Sanayi kenti olduğumuzu unutmayalım bu da sanayiciye bir katma değerdir.”
HEDEF; KALİTE TESCİLİNDE SÜREKLİLİK
Helal Gıda Sertifikası alarak kalitelerini bir kez daha tescil ettiklerini söyleyen Sayılgan, “Üretimde Gıda Güvenlik sistemlerine bu yıl Helal Gıda sertifikasını ekledik. Çok zor koşullarda verilen Helal Gıda sertifikası bizim kalitemizi tescilledi. En küçük bir üretim hatasında iptal olacak bir sertifikaya sahip çıkabilmek zor ama bu bizim için kalite tescilidir, tescilin sürekli kalmasını sağlayacağız. Her üretici için pazar vardır, her ürünün bir alıcısı vardır ama unutmamalı ki kalitede istikamet sahibi olanlar hep önde giderler.” dedi.
Kaynak: http://sehirmedya.com/bursa-bolge/sener-helva-kaliteden-odun-vermeyin/